Kulturresa urbino

Våra resORWales, 24 -30 augusti 2021

Av tre förenade kungadömen som utgör United Kingdom, är Wales kanske det vackraste. Vi får se det bästa av norra Wales med bl.a. berget Snowdon där man en klar dag kan se till EnglandSkottland och Irland. Vi tar oss upp till 1085 m.ö.h. med kuggstångsjärnvägen från 1897. Caernarfon castle där nuvarande prins Charles kröntes. Pubbesök med pubmiddag. Boende i den vackra kuststaden Llandudno. Vår svenska guide Lena är med på hela resan! Läs mer om resan HÄR! 


Marche - ”Ett destillat av Italien” , 12-17 september 2021corinaldo

”Med sin bredd av olika landskap är Italien ett destillat av världen. På samma sätt är Marche ett destillat av Italien.” Guido Piovene
Resenärer som vill ha ut det bästa av Italien reser till Marche. Det är en glesbefolkad region, omtalad för sin lugna och oförstörda karaktär. En undersökning om välbefinnande i flera italienska regioner visade att människorna i Marche är mest nöjda med livet. Våra lokala guider levandegör denna fantastiska region.Världsarvsstaden Urbino. Byn Corinaldo med den berömda och vackra trappan från 1400-talet. Frasassigrottorna…Regionen Marche är för dig som söker det genuina Italien. Du kommer inte att bli besviken.  Läs mer om denna vackra region HÄR!     


Tre Öar- Ischia- Capri- Procida ”En kulturell må bra resa” , 2-9 oktober 2021 ischia
Alla tre öar ligger i Neapelbukten. På Ischia bor vi på det fyrstjärniga familjedrivna hotellet precis vid havet. Ischia känt för sina termalbad och sin grönska. Termalbad och behandling med den berömda Ischia-leran är effektivt mot de flesta åkommor. Vi har tillgång till hotellets termalbad med behandlingar, pool och den underbara terrassen där man njuter av solnedgången i havet. Utflykter till öarna Capri och Procida. På Capri har vi en heldag med Kristina Kappelin, chef för Villa San Michele och svensk konsul på ön. En resa för kropp och själ. Läs mer om denna annorlunda resa HÄR!


Capri- Sorrento- Amalfi- Neapel- Pompeji ”Världens vackraste område”, 19 - 25 oktober 2021
capriSorrento med omgivningar är fantastiskt. Vi besöker Capri där Kristina Kappelin guidar oss på Villa San Michele samt Pompeji, Neapel och Paestum. Vår svenska auktoriserade guide Flavia Bergman Morese guidar oss. Vi besöker Moreses mejeri där man tillverkar ”äkta” buffelmozzarella och tittar på de vackra vattenbufflarna. Amalfikusten imponerar som vanligt…Vi bor i Sorrento på fyrstjärniga Hotel Bristol under hela veckan. Alltid nöjda resenärer. Läs mer HÄR!

Apulien - ”En underbar del av Italien” , 28 oktober - 3 november 2021
Vi besöker och bor en natt i grottstaden Sassi di Matera som blivit världsarv och år 2019 utnämnd till europeisk kulturhuvudstad. Vi bor i en ”grotta” numera ett fyrstjärnigt hotell där våra förfäder bodde för 7 000 år sedan… Apulien är en region som i mångt och mycket skiljer sig från övriga Italien. Om vi skall tro National Geographic och Lonely planet är Apulien världens vackraste region. Produktion av oliver och olivolja har mångtusenåriga traditioner. Många av olivträden är 2-3 000 år gamla… Ostuni, den vita staden, kommer att vara vår bas under veckan. Mat, vin och kultur. Trullihus i Alberobello, staden Lecce – ibland kallad Syditaliens Florens. Läs mer om resan HÄR!