Kulturresa urbino

Våra resOR
akvarell

Akvarellmåleri i Italien, 21 - 26 augusti 2019 FULLBOKAD!
På ett lugnt beläget Agriturismo i de Marchesiska bergen, på Italiens östra sida, skall vi måla akvarell. Uppsalakonstnären Gudrun Westerlund deltar som ledare. Förutom måleri kan man ta promenader, äta fantastiskt gott och må bra!walesNorra Wales, 28 augusti - 2 september 2019
Wales har en befolkning på 3,1 miljoner och det är omkring 19 % av befolkningen som talar modersmålet. På walesiska heter Wales Cymru.
I Wales finns det fler slott än i något annat land i Europa. Slotten är inte bara historiska efterlämningar utan även levande bevis för Wales vilda/brokiga förflutna. Landet är världsberömt för sina manliga sångkörer.Med en höjd på 1,085m är berget Snowdon den högsta toppen i detta land av berg och dalar. Välkommen! Läs mer HÄR.wienWien - Bratislava - Brno, 18 - 24 september 2019

I september reser vi till Österrike/ Slovakien/ Tjeckien. Ett mycket intressant turistmål med fantastiskt vackra städer, slott och natur. En resa för dig som vill veta mer om dessa länders nutida historia. Det är inte bara Prag som kan erbjuda unika upplevelser…Bratislava och Brno bland annat. Bratislava även kallad ”Den lilla skönheten vid Donau” i jämförelse med Wien och Budapest.
HÄR kan du läsa mer om resan!
tirol

Vandringsresa till Sydtyrolen, 3 - 7 oktober 2019
Vår femdagars vandringsresa går till Merano. En liten charmig stad med en blandning av italiensk matkultur, spännande historia och det syd-tyrolska gemytet i en inbjudande natur, där valnötter och fikon kantar promenadvägarna. Bergsvandra, prova viner och mat, utforska historien, njut av termalbad och stadsvandring.


Läs mer om resan här!


capriSorrento, 22 – 28 oktober 2019 FULLBOKAD!

Sorrento med omgivning är fantastiskt. I oktober 2019 återvänder vi till Capri där Kristina Kappelin guidar oss på Villa San Michele, Pompeji, Neapel, Paestum där våra professionella guider leder oss in i den antika historien och den vackra Amalfikusten! Vi bor i Sorrento på samma hotell under hela veckan fyrstjärniga Hotell Bristol. Korta avstånd - korta resor.

Läs mer om resan HÄR.


edinburghJUL OCH KULTUR i Edinburgh 24 november - 29 november 2019

Skotsk historia/konst och kultur samt julmarknaden på Princes street under ledning av James Walker (den svensktalande skotten).Boende på fyrstjärnigt hotell i centrala Edinburgh.

Guidningar i Edinburgh alla dagar med vår eminente guide.
Läs mer HÄR.


RESEFÖRSLAG


wienGOURMETRESA till de Panne i Belgien
Begränsat antal deltagare. Datum fastslås när vi vet intresset! Anmäl intresse nu! Bestäm senare…
Vi åker till Belgien för att äta gott och länge. En Gourmetresa som bjuder på belgiska specialiteter som Moules frites. Höjdpunkten blir en middag på en restaurang med stjärnor i Guide Michelin. Avsmakningsmeny, champagne och vinpaket… En middag som går utanpå det mesta. Anmäl intresse snarast, antalet deltagare begränsas till en liten grupp! Resan har genomförts tidigare och var mycket uppskattad.

Läs förslag på reseinnehåll HÄR.kivikÖSTERLEN

26 - 30 september med äppelmarknaden i Kivik och den enorma Äppeltavlan.
Programmet presenteras HÄR!