Kulturresa urbino

Våra resoredinburgh
Jul kul och kul tur i Edinburgh 25–28 november 2018
Skotsk historia/konst och kultur samt julmarknaden på Princess street under ledning av James Walker (den svensktalande skotten) .
Boende på fyrstjärnigt hotell i centrala Edinburgh. Guidningar i Edinburgh alla dagar med vår eminente guide.
Läs mer här!
SASSI

Apulien, 28 mars - 3 april 2019
Vi besöker och bor en natt i grottstaden Sassi di Matera som blivit världsarv och just i år 2019, är europeisk kulturhuvudstad. Vi bor i en ”grotta” numera ett fyrstjärnigt hotell där våra förfäder bodde för 7 000 år sedan… Apulien är en region som i mångt och mycket skiljer sig från övriga Italien. Produktion av oliver och olivolja har mångtusenåriga traditioner. Många av olivträden är 2-3 000 år gamla!
Ostuni, den vita staden, kommer att vara vår bas i april.

Läs mer om denna intressanta resa HÄR!


sorrentoSorrento, 9 - 15 april 2019
Sorrento med omgivningar är fantastiskt. Vi besöker Capri där Kristina Kappelin guidar oss på Villa San Michele. Pompeji, Neapel och Paestum där Flavia Bergman Morese guidar oss. Flavia medverkade i programmet ”Landgång”. Vi besöker Moreses mejeri där man tillverkar ”äkta” buffelmozzarella och tittar på de vackra vattenbufflarna. Amalfikusten imponerar som vanligt…Vi bor i Sorrento på fyrstjärniga Hotel Bristol under hela veckan. Korta avstånd - korta resor. Anmäl dig för resan i april 2019 nu! Intresset är stort.
Läs mer här!

lemarcheLe Marche, 2 - 8 maj 2019

”Med sin bredd av olika landskap är Italien ett destillat av världen. På samma sätt är Marche ett destillat av Italien.”  Guido Piovene
Resenärer som vill ha ut det bästa av Italien reser till Le Marche. Det är en glesbefolkad region, omtalad för sin lugna och oförstörda karaktär. En undersökning om välbefinnande i flera italienska regioner visade att människorna i Marche är mest nöjda med livet.
Våra lokala guider levandegör denna fantastiska region. Maria Patrizi svenska som bott i Italien i 30 år tolkar våra lokala guider till svenska.
Världsarvsstaden Urbino. Vi äter enastående luncher med lokalt producerade produkter och dricker lokalt producerade viner. Byn Corinaldo med den berömda och vackra trappan från 1400-talet. Frasassi grottorna…
Regionen Marche är för dig som söker det genuina Italien. Du kommer inte att bli besviken.

Läs mer om resan till Le Marche HÄR.


kivikÖsterlen
Till Österlen åker man lämpligast på våren eller hösten. På våren för att uppleva perioden då rapsen blommar. De illande gula fälten står mot den ljusblå himlen och det mörkblå havet. Den andra perioden är i september då äpplena mognat och Österlen har lagt sig till ro. Det är fortfarande ”varmt”  långt in på hösten då havet är uppvärmt. "Mye mat och mat i rättan tid” - många goda luncher och middagar. Boende är på det anrika Hotell Svea i Simrishamn.  Tider anpassas efter gruppen.

                                                                                                              Se mer info HÄR.Kontakta oss gärna om du har idéer och önskemål!