Kulturresa urbino

Våra resOR      




Antika Rom, 6-10 mars 2023


peterskyrkan

”Alla vägar bär till Rom” ”Staden på de sju kullarna” ”Den eviga staden”

Rom har många epitet. Hit kan man åka hur många gånger som helst och upptäcka nya saker varje gång, speciellt om man har en kunnig ciceron/guide vid sin sida. Och det har vi…

Boende på ett fyrstjärnigt hotell. Det ”mysiga” stadsdelen Trastevere ligger ett stenkast från hotellet. En av höjdpunkterna är redaktionschefen vid Vatikanradion Charlotta Smeds föredrag ”Bakom Vatikanens murar”.

Följ med oss till Rom och möt våren!

Läs mer HÄR!



 

Apulien, 29 mars - 4 april 2023 "En underbar del av Italien"


peterskyrkan

Apulien är en region som i mångt och mycket skiljer sig från övriga Italien. Om vi skall tro National Geographic och Lonely planet är Apulien världens vackraste region. Produktion av oliver och olivolja har mångtusenåriga traditioner. Många av olivträden är 2-3 000 år gamla… Ostuni, den vita staden, kommer att vara vår bas under veckan. Mat, vin och kultur.

Läs mer HÄR!






 



Florens, Där konsten och arkitekturen tar andan ur dig

OBS! Den planerade Florensresan i maj skjuts upp till hösten 2023.

 

florens

I Florens är konsten och arkitekturen allestädes närvarande. Under renässansen blomstrade kreativiteten. Mycket tack vare familjen Medici som genom sin rikedom kunde ”sponsra” den tidens stora konstnärer. Vi flyttas tillbaka till Florens storhetstid – renässansen. Under ledning av vår svenska guide får vi uppleva de fantastiska målningarna, statyerna, byggnaderna och lära känna människorna bakom. 

Gör en intresseanmälan utan förbindelser - redan nu!






Marche, 24-30 maj 2023 "Ett destillat av Italien""


corinaldo

”Med sin bredd av olika landskap är Italien ett destillat av världen. På samma sätt är Marche ett destillat av Italien.” Guido Piovene

Marche är en glesbefolkad region, omtalad för sin lugna och oförstörda karaktär.

Maria Patrizi, vår reseledare, säger om Marche: ”Det är så vackert att det gör ont”

Världsarvsstaden Urbino. Byn Corinaldo med den vackra trappan från 1400-talet. Frasassi grottorna…Regionen Marche är för dig som söker det genuina Italien.

Läs mer HÄR!